Berggeit en biggetje spelen in Sapa!!!

Hallo lieve mensen en trouwe volgers!

Daar zijn we maar weer eens met een aardig lang verhaaltje voor 1 plaats....ook onze foto's van de afgelopen 3 weken staan er eindelijk op :P hehehe...

Dus als jullie even hebben???

Laatste keer waren we gebleven bij donderdag 25 maart...Die avond zijn we met de nachttrein naar de berggebieden in Sapa, noord Vietnam vertrokken! Rond 20.30 uur waren we bij het treinstation in Hanoi en we konden gelijk opstappen op onze trein :D. Nu we al bijna 4 maanden aan het reizen zijn, weten we inmiddels dat je niet veel luxe moet verwachten op tourtjes, maar deze trein was boven verwachting mooi en schoon...Lekker hoor! Rond een uurtje of 6 in de ochtend kwamen we aan bij een treinstation op een uurtje afstand van Sapa. Eigelijk wilden we op ons zelf richting Sapa reizen, maar aangezien het heel bergachtig is, met afgelegen gebieden heb je je eigen vervoer nodig. Ook is het moeilijk om hier de trein terug te regelen... dus dan maar georganiseerd. Ook wel lekker...Hoef je 3 dagen niet na te denken over iets...hehehe :D.

Bij aankomst in Sapa mochten we even gebruik maken van een douche in een hotel en hier hebben we ook ontbeten. Vervolgens begonnen we aan onze wandeling door de bergen van Sapa...wordt vervolgt :D.

Sapa ziet er trouwens echt heel anders uit als de rest van Vietnam. Het is er veel knusser en het voelt aan als een oud klein stadje/ dorp. En natuurlijk ligt Sapa hoog in de bergen, waardoor het veeeeeeeeeeeel kouder is...ongeveer 10 graden. Ons enige vest dat we bij ons hebben is goed van pas gekomen deze dagen!!! Voor het eerst tijdens onze reis hebben we het gewoon echt koud gehad! Misschien hadden we ons even iets beter in moeten lezen, want wat onze Easy trekking moest zijn, bleek een middel tot hard trekking te zijn! Niet voor beginners...hehehehe. En dat hebben we geweten. De eerste dag hebben we samen met de mensen uit de traditionele bergdorpjes, onze gids en 3 anderen bijna 5 uur!!! zonder pauze!!! geklommen door de bergen. Onderweg zie je niet veel meer dan rijstvelden, bomen, bergen, dieren en mensen in hele kleine traditionele huisjes. TOP! We moesten onze handen en voeten gebruiken om boven te kunnen komen en dat met een rugzak op. We zijn (NIET GELOGEN) 3 keer op en af bergen gegaan....die een hoogte hebben van ruim 1500 meter! Dit in 5 uur dus er zat een aardig tempo in! Oef...10000 doodervaringen rijker en na 2 uur dachten we dat we in een berggeit waren veranderd. We klauterden door de rijstvelden heen en liepen over super dunne modderige randjes hoog in de bergen (zie foto's). Mirjam is de locals erg dankbaar voor hun hulp tijdens deze tocht. Wel is ze net als de biggetjes die er lopen, languit in de modder beland, hehehe. Maar de tocht was onvergetelijk en hadden we zeker niet willen missen! Wat hebben we nu een respect voor deze mensen die hier wonen. Zij doen bijna dagelijks zo'n zware tocht en er is niks in de buurt om hen te helpen. En hoe bizar, hoe ze al deze rijst en plantageplateaus (zie foto's) met de hand hebben gemaakt, terwijl ze tot aan hun knieen in de modder staan op 1500 meter hoogte! Respect! Wij hebben het zo slecht nog niet...:D

Na onze pauze met lekkere lunch van 40 minuutjes hadden wij de eer om nog een uurtje te gaan wandelen...Pfoooe...De nacht brachten we door in een soort homestay. maar dit was niet te vergelijken met die in Laos. Het leek helaas meer op een dorm en we hadden gewoon een douche met wc. Die avond hebben we her erg gezellig gemaakt, met kaart en drinkspelletjes. Onze gids hebben we helemaal dronken gevoerd:D..Zijn hoofd zag er hilarisch uit!...(zie wederom foto's). Ook hebben we weer wat geleerd; muizen zijn er ook in Sapa en het is niet handig om je spullen vlakbij eten neer te leggen. Voor de 2e keer tijdens deze reis zijn onze spullen kapot gegeten...grrr..Schade: Mirjam d'r duurste trekking broek (stomme beesten eten ook nog een stuk uit het bovenste deel!) en de rugbandjes van de dagrugzak waren bijna helemaal door...Oeps, maar eigen schuld, dikke buld.

De volgende dag, na een pannekoeken ontbijt :D, stond er weer een paar uur wandelen op de planning. En wat hadden wij hier een zin in! (1 dag is best genoeg op zo'n trekking) Allebei zijn we met enorme spierpijn en blaren op pad gegaan...Pfoeee..Wel weer een super omgeving gezien! Eigelijk niet te beschrijven..

Rond 15.00 uur waren we terug in het stadje Sapa en kregen we een paar uur vrije tijd. Deze hebben we maar even gebruikt om warme chocomel te gaan drinken! :D Ook zijn we nog even over de markt heen gelopen. Hier eten ze dus wel hond en 1 man had net een super lief aapje gevangen en vertelde ons trots dat de hersenen van dit lieve aapje een delicatesse voor hem waren..Aaaaah daar sta je dan...dag aapje :(:(..het is dat we hem niet konden kopen en meenemen....:(. SLIK (zie fotoalbum voor de allerlaatste foto van dit aapje we noemen hem Groot oog R.I.P).

Die avond, de 27e zijn we met de nachttrein weer terug gegaan naar Hanoi. Hier kwamen we de volgende morgen om 05.00 uur aan...Alarm!!! Al 3 nachten zwaar Slaaptekort!!! We hebben een taxi terug genomen, naar ons vertrouwde adres in Hanoi: The Drift. Waar we nog een nachtje hebben geslapen, om de volgende dag, maandag de 29e door te vliegen naar............Maleisie!

Kijk ook nog even naar ons volgende verhaal!

Jajaja wat een verwennerij: 2 verhaaltjes en heel veel foto's :D

Lief van ons he?

Dikke knuffel voor jullie! S & M

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer