Het wat neppe Singapore en het geweldige Borneo!!

Hallo thuisblijvers :P !!!

Hier weer even een update van de vakantiegangers!!!! (bevalt trouwens erg goed...hehehe)

De laatste keer vertelde we dat we 5 april vanaf Singapore terug naar Maleisie zijn gevlogen...alleen dit keer Maleisisch Borneo 9een eiland dus ;) ).

Maar eerst zullen we even vertellen hoe wij het in Singapore gehad hebben!
We zijn hier van 2 tot en met 5 april geweest....Dit korte verblijf had meerdere redenen: ten eerste is Singapore erg duur vergeleken met andere Aziatische landen....2. Het is erg klein, dus je kunt het makkelijk bereizen (45 km w/o en 25 km n/z) ....En als laatste er zijn voor ons niet heel veel dingen wat wij willen bekijken hier....Maar omdat we toch in de buurt waren, wilden we het zeker even meepakken!

1 april hebben wij om 22.30 uur de nachttrein vanuit Kuala Lumpur, Maleisie naar Singapore genomen. Ons ticket was erg goedkoop, als je het vergeleek met de andere opties in dezelfde trein....dus we waren benieuwd. Dit keer waren er alleen geen lelijke addertjes onder het gras :D. In plaats van dat we een cabine voor 4 personen hadden, moesten wij 1 lange wagon met 38 anderen delen...En dat klinkt erger dan het is. Er waren gewoon 10 stapelbedjes aan elke kant van de wagon in de lengte geplaatst, met prima schone bedden!
We hebben de nacht met een hele club hippe omaatjes doorgebracht hahahaha.

Rond een uur of 08.00 uur kwamen we aan op een treinstation in het zuiden van Singpore...Voor ons kwam alles een beetje vaag en viezig over voor zo'n modern en schoon land! We hadden zelf weer een squad/hurkwc! Na even uitgevogeld te hebben hoe we hier weg kwamen, is Sijmen door de bloedhitte naar een pinautomaat gelopen, terwijl Mirjam bij de berg tassen bleef...Want tja wij hadden natuurlijk nog geen Singapoorse dollar op zak (2 S$ is ongeveer 1 euro).

Met een bus zijn we richting een goedkoper stukje in het zuiden van Singapore gegaan, Little India. Dit stukje heet zo, omdat er idd veel mensen uit India wonen....Alles ziet er net wat ouder en geleefder uit...Maar dit maakte het voor ons wel betaalbaar. We hebben 3 nachten in een eigelijk veel te vies hotel geslapen...(samen met familie kakkerlak :O...voor 25 euro per nacht!). Maarjah, het was een vrij goedkope optie voor ons en als je je ogen dicht doet..hahahaha.
Die avond zijn we richting een mooier stukje Singapore gegaan met de SMRT...Naar de Marine Promanade (kade met eettentjes en muziek) en de Marina Bay. De SMRT is trouwens een geweldige uitvinding!! Het is een ondergrondse metro, welke om de 6 of 4 minuten komt tot 1 uur s'nacht. En je betaalt er voor de meeste grote stukken in de stad 1,5o S$ voor :D. De SMRT stations zijn op de handigste plekjes te vinden, waardoor je niet veel hoeft te lopen whahaha. Moeten ze in nederland eens mee gaan beginnen! Oja wel even in de gaten houden: In Singapore is het absoluut verboden om te eten in plekken als deze (net als winkelcentra's) en kauwgom is zelfs bij de wet verboden voor dit land...Boete= 1000 S$.....en ze zijn streng.

In Marina Bay hebben we even de Merlion op de foto gezet. Een beeld van een zeemeermin (mermaid)/leeuw (lion), het symbool van Singapore sinds 1997. Ook zijn we nog een kijkje wezen nemen bij Orchard Road. Dit is een luxe dure winkelstraat. En hoewel we nu pas kort in Singpore zijn, valt ons al een aantal dingen op. Mensen in Singapore leven voor de volgende drie dingen: shoppen, eten en gezien worden. De mensen zien er allemaal tiptop uit en idereen praat Engels tegen zijn eigen kind, wel makkelijk! Ook de overheid doet haar uiterste best, om Singapore goed over te laten komen. En misschien wel een beetje iets te veel. Singapore is te schoon en de bloemperkjes te netjes. Kauwgom is bij wet verboden...En men roept de bevolking op om vooral veel Engels te praten, om immigranten zich thuis te kunnen laten voelen :o!!! Whahaaha, een beetje nep gevoel kregen wij erbij dus. En overal waar je kijkt zie je grote shoppingmalls, bijna op elke hoek! Toch zijn er veel dingen wel goed...Zo hangen er campagnes over hoe je mensen moet behandelen en iedereen gelijke kansen moet geven en wij vinden de SMRT een topuitvinding! We kunnen zelfs ruiken wanneer we "thuis" bij Little India zijn. Ja echt waar (we willen niemand beledigen), maar het ruikt er naar tja India....een aparte geur!

Maargoed 3 april stond voor ons de Singapore Zoo op het programma. Dit is een van de mooiste dierentuinen ter wereld volgens velen :D. De dieren hebben er ontzettend veel vrije ruimte en ze hebben er unieke soorten. Wij zijn hier zelf heen gegaan met SMRT en bus in plaats van met tour, scheelde een hoop geld. Rond 10.00 kwamen we aan en we hebben ons er de hele dag vermaakt! Inderdaad een super mooie dierentuin! Je kunt er een treintje nemen, om zo makkelijk jezelf in de dierentuin te kunnen verplaatsen....Vooral het "rainforest" gedeelte waar alle dieren heel dichtbij je kunnen komen, vonden we top! Vleermuizen en aapjes op 50 cm afstand :D. Helaas gingen niet alle shows door, omdat het die dag veel regende!

S'avonds hebben we aansluitend de nachtsafari gedaan, die net naast de dierentuin zit. En na zo'n geweldige dag in een mooie dierentuin, was dit echt een fiasco! :(. We gaan er niet verder over praten, maar de dieren in ee asiel lopen nog losser is onze mening! We zijn er snel weg gegaan.......

Omdat we besloten hadden deze week absoluut geen tempels te gaan bekijken, hebben we chinatown in Singapore overgeslagen. In plaats daarvan zijn we op zondag 4 april naar Sentosa Island gegaan! :D:D:D:D
En als je Singapore al een beetje nep vind, is dit helemaal the place to be!

Sentosa Island ligt 500 meter van de zuidkust (Harbourfront) van Singapore. Dit eiland is eigelijk 1 groot pretpark, met enkel attracties, nepstranden en resorts. Vanaf Singapore gaat er een aparte Sentosa trein naar dit eiland. Wij wilden met een kabelbaan gaan vanaf Mt Faber, maar dit was gesloten voor werkzaamheden. Je betaald 3 S$ entree voor het eiland zelf. Je krijgt dan een kaartje, waarmee je onbeperkt met de Sentosa trein over het eiland heen en weer kunt gaan tussen allerlei attracties. Alle atraccties moet je wel weer apart betalen, waardoor het een duur grapje kan worden. Wij zijn eerst wat rond gaan lopen, naar de merlion trail. Een te kitcherig pad richting een grote nep Merlion, maar wel leuk :D. Vervolgens zijn we gaan ludgerijden. Wat inhoud dat je met een karretje de berg afknalt. Te flauw en te grappig. We konden niet stoppen met lachen! Een kabelbaan bracht ons terug naar boven. Een paar minuten hadden we mooi uitzicht over Singapore! Om een 360graden view te krijgen, zijn we ook nog in de Tiger Sky Tower gegaan. op 110 meter hoogte wordt je heir rondgedraait :D. Wel de moeite waard geweest!

Tot slot zijn we nog om 20.40 uur naar de show Sounds of the Sea geweest. Dit is een laser/water/vuur show. Het verhaal was kinderachtig, maar de show best wel vet om te zien. Al met al: Sentosa eiland is eigelijk niet uit te leggen en ontzettend nep, maar wel leuk! Zie de foto's.

Maandag 5 april was het voor ons alweer tijd om Singapore te verlaten. We zijn er maar kort geweest, maar voor ons was het voldoende. We hebben leuke dingen gezien en een beetje een beeld gekregen van Singapore.

Op naar Maleisisch Borneo! :D. Onze vlucht ging om 09.00 uur naar Kuching. Kuching ligt in 1 van de 2 delen van Maleisisch Borneo: Sarawak.

Kuching ligt aan de Sungai Sarawak rivier en leek op het eerste gezicht een klein oud stadje. Maar na iets verder lopen, bleek het toch ook groter winkelscentra's te hebben. Kuching betekend Kat in het Maleisisch en overal in de stad zie dan ook (lelijke) kattenstandbeelden. De 1e dag hebben we er lang over gedaan om van het vliegveld naar het centrum te komen. We moesten perse met taxi gaan (wat we eigelijk niet wilde), omdat er geen bussen rijden vanaf het vliegveld zo bleek later...hmmmmm.

Na een slaapplek gevonden te hebben, zijn we eerst even wat gaan bijslapen. We werden alleen net iets te laat wakker, om nog een tour te kunnen regelen voor de volgende dag. Wisten wij veel dat alles hier voor 17.00 uur sluit..hahahaha.

Dinsdag 6 april hadden we dus nog steeds geen verdere plannen. Deze dag hebben we dus maar besteed om op internet het een en ander uit te zoeken en om bij allerlei tourbureaus langs te gaan.

De laatste keuze bleek een schot in de roos te zijn. Zodra we het kantoor binnenstapten, werden we al warm verwelkomt. Alle mensen die er werken waren zo enthousiast en dachten echt met ons mee. Ook hielden ze rekening met onze wensen. Het gevoel was goed, dus hebben we hier alle tourtjes geboekt voor de volgende 4 dagen.


Helaas is onze tijd nu om...het internetcafe gaat sluiten. Morgen zullen we het verhaal afmaken en vertellen hoe geweldig onze tours in sarawak waren :D. Wel lezen he?!!!

Kus Sijmen en Mirjam

Reacties 2

Paula en Ronald 11-04-2010 18:34

Hoi luitjes,

JE heb op de site van de foto's heel veel dubbele weggezet, p.s. Bart mis jullie vooral (Mirjam) hij heeft jullie wel een mail geschreven.

Hebben jullie al contact opgenomen met Jeremy?

Groetjes en een dikke kus al jullie

John en Martha 11-04-2010 18:41

Hoi Lieverds,
Dat is weer eens wat anders he met hippe omaatjes de nacht doorbrengen.
Zijn jullie niet naar de orchideeën tuin geweest in Singapore?
We zien weer uit naar jullie volgend avontuur zijn benieuwd hoe jullie Borneo vinden, want wij willen daar ook nog een keertje heen.
groetjes en veel liefs xxxx

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer