Ons Laotiaanse avontuur tot zover!!! :D

Sabaidee!! (hallo)

Sorry dat het dit keer wat langer heeft geduurd, voordat er weer een verhaal was...Maar de internetverbindingen in Laos zijn een stuk langzamer en onbetaalbaar!! :(. Van iedereen hoorden we dat Laos stukken goedkoper zou zijn dan Thailand, maar het tegendeel is echter waar. De mensen zijn armer en proberen overal aan te verdienen...zucht..Alles is soms wel drie keer duurder...:O..Auwww maar daarom zeker niet minder leuk :D.

Klaar voor een lang verhaal?

Vorige keer waren we gebeleven bij Luang Prabang. Waar we waren aangekomen na een super mooie boottocht van twee dagen over de Mekong...en waar Mirjam d'r zonnebril nog steeds ronddobberd :(..oeps. Tijdens deze tocht hadden we een groepje te gekke Fransen ontmoet, een Nederlands stelletje (Sjoerd en Suzanne) en nog drie Nederlandse meiden: Elize en de zusjes Evelyne en Riella.

Samen met de laatste drie zijn we na aankomst een hostel gaan zoeken....(in de tussenstop in Pak Bang waren we ook al met z'n 5en). Na even flink zoeken (hoge prijzen!!) een mooie kamer gevonden, voor een mooie prijs (Mirjam kan goed afdingen, met een stalen gezicht :D hehehe..). We zijn even lekker uit gaan rusten en hebben wat rondgewandeld...Er hing een leuke sfeer in Luang Prabang :D...Die avond met z'n 5e wat gaan eten, gezellig!!

De volgende dag, 23 januari, wilden we een scooter huren. Helaas was dat veels te duur: Was het in Thailand nog 2 euro voor een dag, vroegen ze hier rustig 25 dollar!! :(. Wel hebben we een museum bezocht over Laos, een van de oudste tempels van Luang Prabang (Wat Xieng Thong, 1560) en hebben we (weer!) een massage genomen. En dat was er geen een die je voor je ontspanning neemt...hehehehe...Sijmen had een hardhandige rug, schouder, nek massage van een uur en Mirjam koos voor een combinatie van een Thaise en Laotiaanse massage. Wat dus inhoud dat je in alle hoeken en bochten wordt gewrongen, alles hoort kraken en er over je heen wordt gelopen :D (thank god! het was een klein meisje :D)

Zondag 24 januari zijn we met de drie meiden naar een waterval geweest...Het was de "Tat Kuang Si waterfall" en de mooiste die we tot nu toe hebben gezien! De waterval ligt in een super mooi Nationaal Park en had weer meerdere zwemgedeeltes. Bij 1 van de "zwembaden" kon je vanuit een boom, met een touw het water in slingeren...Woeehh Sijmen was weer even een heel gelukkig klein kind :D en Mirjam heeft ook een mooie sprong plat op haar gezicht laten zien...:D Het was leuk!

Die avond even iets geks meegemaakt...Vanuit het niets roept Sijmen: "mijn broek is stuk!!"...Dus Mirjam dacht nog: wat gesleten...lekker boeiend...Bleek dat uit Sijmen's zwembroek een heel stuk was weggevreten door 1 of ander beest..(zie foto!)..Na kort onderzoek het holletje gevonden in onze kamer, met daarin de restjes zwembroek...Bizar! We zijn even om een vergoeding gaan vragen...Dat is gelukt trouwens ;)..Bedankt Maaike dat je ons tijdens het belletje volledig uitlachtte ;)..hahahaha..Wel begrijpelijk...De rest van onze spullen waren niet aangeraakt, dus geluk!

Volgende dag zijn we rond 09.00 uur vertrokken naar Vang Vieng. Een hele beroerde tocht van 6 uur, aangezien Mirjam helaas voor de 2e keer deze reis zich lekker ziek voelde vanaf dat ze opstond...(zie verhaal Bangkok ;)). We hebben die dag weer 168 km afgelegd, met een chauffeur die niet wist waar zijn gaspendaal zat...heheheh...Wel supermooie omgeving...Bergen <3. Bij aankomst supersnel een hostel gevonden voor 50.000 kip per nacht (rond de 4,5 euro).

Maar goed nu Vang Vieng: Voor de mensen die deze plaats niet kennen: het draait hier vooral om gezelligheid, tuben, alcohol en drugs....Klein Spanje zeg maar....

Overal zijn happy shakes en happy pizza's te krijgen. Deze hebben we toch maar even overgeslagen, want je weet nooit wat voor troep ze er in stoppen..Wel grappig om te zien!!

We zijn de 26e met z'n 2en op de scooter weggeweest. Super lekker om even weg te zijn...mooie omgeving weer :D! We hebben ongeveer 100 km gereden die dag en zijn o.a. naar de "Tham Sang Triangle" geweest, 13 km vanaf Vang Vieng. Hier zijn allerlei grotten te bezichten...Voordat je hier komt moet je eerst tegen betaling je scooter parkeren, vervolgens  moet over een tolbrug heen van bamboe... en dan betaal je intree voor de grot (fijn hoor die mentaliteit van Laos!). Nadat we de "Elefant Cave" (een grot met een steen in de vorm van een olifant ;)) hadden gezien, gingen we door de rijsvelden op weg naar de grot "Tham Hoi". Deze grot is 3 km lang en op het eind is er een ondergronds meer...vet dachten wij..Helaas hebben we de grot nooit echt van binnen gezien, want om het feest compleet te maken kwamen we erachter dat de gids na een smak intree geld ook nog even zelf een inkomen van drie dagen van ons wou....Laat maar zitten dachten we toen.....Stelletje....*******..We hebben nog geprobeerd zonder gids de grot te verkennen, maar na 20 stappen door kleigrond in het pikdonker, leek ons de overige 3 km niet zo verstandig....

En dan nu, 27 januari: Ook wij zijn gaan tuben!!! :D...We hebben wat foto's van anderen gemaakt vanaf de kant tijdens onze scootertocht, om jullie een idee te geven, want je kunt geen camera meenemen als je dit gaat doen...

Tuben is niks anders dan dobberend in de binnenbant van een tractorbant 3 km de rivier afstromen onder het genot van heel veel drankjes :D:D:D. Je wordt dus eerst met een tuctuc 3 km weggebracht naar het beginpunt...En vanaf hier is het net een grote apenkooi vol met jongeren: om de paar meter is er een bar langs de rivier met keiharde muziek waar je kunt stoppen..(ze gooien dan een touw naar je toe). En bij elke bar is er wel een duikplateau, glijbaan, touw of kabelbaan waar je jezelf naar benden kunt laten storten...(sommige zijn wel 20 meter hoog!!!)...Super vet, maar zeker niet ongevaarlijk: elk jaar overlijden er wel een paar jongeren tijdens tuben. Maar als je met een beetje gezond verstand dit gaat doen en niet te veel drinkt, is er eigelijk niks aan de hand. En het was supervet!..Sijmen heeft een paar kabels gedaan, maar Mirjam heeft het dit keer overgeslagen na een grote bucket met malibu..Bij de laatste bar hebben we nog een modderbad genomen met een stel gekke Zweden...Ja idd net als biggetjes kwamen we eruit...LACHEN!!!! Ook zijn we de gekke Fransen weer tegen gekomen van de slowboot over de Mekong...Mooie ervaring was dit hoor!!

Gister hebben we Vang Vieng weer verlaten en zijn we op weg gegaan naar de hoofdstad Vientiane..Er is hier niet zo bijster veel te doen en morgen gaan al weer weg...Gisteravond nog wel gezellig wezen bowlen met het Nerdelandse stelletje Sjoerd en Suus..(de wereld is klein ;))...

Het volgende plan is om af te reizen naar Tha Khaek...van waaruit we een hele lange grot gaan bezoeken...Hier zullen we ook een trekking met een homestay doen.

Vandaag hebben we hiervoor 8 kinderboekjes gekocht, :D. Deze organistatie maakt boekjes is het Laotiaans voor arme kinderen. Ze brengen zelf af en toe tientallen boekjes naar een arme school of afgelegen dorp om zo ieder kind een eigen boekje te kunnen geven....Een supermooi idee vinden wij, maar omdat het voor ons niet haalbaar is om mee te gaan op zo'n trip, heben we besloten om zelf wat boekjes mee te nemen voor het dorp waar we zullen gaan slapen....We hopen dat de kinderen er blij mee zullen zijn en dat ze het kunnen lezen. We hebben onder andere: een sprookjesboek, dierenboek, leren tellen boek, jungle book :) (vertaald naar het Laotiaans) en een boek om engelse woorden te leren gekocht!

Tot de volgende keer! Dit kan wel wat langer duren, aangezien er weinig internet mogelijkheden zijn in de volgende plaatsen...

Kus

Reacties 1

Maaike & Henk 29-01-2010 19:57

Het was weer genieten van het verhaal en foto's. En je weet :"blijven lachen ,ook al is het wat tochtig".xxx

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer