Peddelen en genieten in Pai

Hallo trouwe volgers :D

Nu een keer een berichtje vanuit Pai!!

De 14e zijn we gaan reizen naar het nog iets noordelijke plaatsje Pai..En een plaatsje is het zeker: met een kwartier wandelen ben je er doorheen...:D. Hier zijn we na een helse rit van drie/vier uur met een minibusje rond 16.00 uur aangekomen. En waarom een helse rit: de hele weg bestond uit steil de bergen op rijden, met om de 5 seconden een s-bocht of nog scherpere bocht zonder zicht (misselijk). Als je je dan ook nog bedenkt dat onze chauffeur dacht dat hij alle formule 1-races heeft gewonnen en iedereen inhaalde op stukken waar dat dus echt niet kon......:(..snap je hoe wij ons voelden. In Thailand is het zowieso normaal dat je leven in iemands anders handen legt, maar nu hadden we toch echt een paar bijna-doodervaringen...(sorry papa's en mama's :D)...

Okeej nu weer verder waarom we dit "dorp" uitkozen als onze volgende bestemming>>Vanuit hier begon onze 2-daagse raftingtocht..:D..

De 15e zijn we hier aan begonnen. Rond 9 uur werden we opgehaald bij ons hostel Duang Guest House (het 1e en dus oudste guesthouse hier in Pai). Nadat we onze grote rugtassen hadden afgegeven bij het Thai Adventure Rafting kamp (een kleine tas voor de nacht en onze waardevolle spullen gingen mee in de boot), kwamen we na 1,5 uur rijden aan op het startpunt van onze tocht. We wisten al dat het wat laagwater was rond deze tijd, toch is het wel jammer dat het niet meer echt raften te noemen was...Er waren wel wat grote stroomversnellingen van niveau 1 en 2, maar 3, 4 en 5 waren ver te zoeken. Toch was het een super mooie tocht door de natuur, van ongeveer 5 uurtjes...Onderweg zijn we even gestopt om te lunchen en te zwemmen bij een waterval...

Rond vijf uur kwamen we aan bij onze overnachtingsplaats langs de rivier. Echt een super mooie plek...zonder 1 enkele tourist...want er is namelijk niet eens een dorpje in de buurt en dus ook geen warm water of elektriciteit. We hadden geluk, want juist omdat het nu laagseizoen is met raften, waren we maar met zijn 7en totaal: wij 2en, 2 russen (de bij ons in de boot zaten), Mike (onze gids) en twee thaise mannen die op het kamp wonen en voor ons koken enz..Mike was echt een hele aardige gast :D...Die Russen waren dan helaas weer een verhaal apart:

Oef toen we ze de 1e dag ontmoet hadden, was het meteen duidelijk dat er een taalbarriere was: ze kunnen geen engels en praten dus stug verder in het Russisch en denken dan ook nog dat we ze verstaan....:S...En die zweetluchttt.....JEZUS...(sorry maar hier moet gewoon een gevangenisstraf op staan)..:D

Gelukkig waren er twee grote hutten waar de gasten in mochten slapen en hadden wij dus met z'n 2en een eigen prive hut :D...We sliepen in de buitenlucht onder een bamboedak en hadden een (2persoons :D) slaapzak met een muskietennet. En echt waar: het was een super plek om te slapen...Precies tegenover ons bedje was het kampvuur aan het branden..(en aan de overkant van de rivier ook het bos.. oeps, maar dat schijnt hier normaal te zijn..) en boven ons de sterren...WAUW...En als je wakker wordt, hoor je niets anders dan vogels en het water van de rivier. Echt Super!!!!:D Je moet er alleen niet bang zijn voor spinnen (ze lopen overal met z'n 30en tegelijk) en je doucht er heerlijk! (met een emmer en een bak met koud water...). Ook hebben we de "thaise wc" weer uitgeprobeerd: het is een wc-pot in de grond, dus je moet op je hurken hehehe.

De volgende dag gingen we weer voor 6,5 uur het water op....Pijn aan de handjes...maar het was het waard. We hebben ook nog wilde aapjes gezien langs het water..:D...En als kers op de taart, hebben de 2 geweldige Russen (die ons wel s'avonds biertjes gaven:D)..ons super hard laten lachen...Ze kregen het voor elkaar om (als "profesionele" rafters!) zowel hun camera en hun bril te verliezen in het water, bij stromingen van niveau 1 :D whahahahahahaahahahahah...Wel lullig hoor, maar ook erg grappig..en dom..

Na 1,5 dag kwamen we aan in Mae Hong Son. We zijn dus via de rivier Mae Nam Pai naar beneden gegaan naar de volgende plaats. Toen we hier aankwamen, waren onze grote rugtassen hier al heen gebracht...Maarja wij hadden onze plannen weer eens veranderd en vroegen of we alsnog weer mee terug konden naar Pai...(in plaats van hier te blijven)..Gelukkig vond de aardige chauffeur het niet erg en mochten we mee...Hij heeft ons ook nog even foto's laten maken bij een supermooie zonsondergang vlakbij Pai :D..Toffe kerel....

Weer terug in Pai, hebben we opnieuw een slaapplaats gezocht: een hele leuke hut met twee verdiepingen :D....

Nu is het bij ons alweer de 17e en we gaan vanavond rond 8 uur rijden richting Chiang Rai..Dit is onze laatste stop voor de grensovergang naar Laos..Zin in..We zullen rond 3/4 uur s'nachts aankomen in Chiang Rai, dus hoe we dat gaan doen....:S..

Maar dat lezen jullie wel weer de volgende keer!!!

Bedankt voor alle reacties!!

Kus van ons

Reacties 4

Sarina 17-01-2010 11:10

haaaai !!=)

Nouuu zo te zien hebben jullie het super naar je zin! echt leuk hoor om het allemaal te lezen..xx

Maaike & Henk 17-01-2010 11:21

We hebben weer met veel plezier gelezen en foto's gekeken,veel plezier op weg naar Laos.xxx

Maaike & Henk 17-01-2010 12:45

Hey,

Een berichtje van ons bij pap en mam vandaan. Erge leuke foto's. Het is goed te zien dat jullie je wel vermaken. Hier met ons gaat het erg goed. Mijn buik groeit aardig en bas z'n nieuwe vrachtwagen is ook al binnen.

A.s. vrijdag gaan wij ook ff lekker een weekje dr tussen uit. Dus dan zal t wat langer duren voordat we weer wat kunnen schrijven. Nou doe voorzichtig en heb heel veel plezier.

We houden van jullie!!!!

Dikke kus jullie (schoon)zus, zwager, nichtje en .... poot van bo

Punya 17-01-2010 17:59

Ha Sijmen en Mirjam,

Vandaag even een inhaalslag gedaan en alle laatste reisverslagen van jullie gelezen. Wat ontzettend leuk! Dank je wel dat jullie de tijd nemen om het zo leuk voor ons allemaal te beschrijven. Het reizen gaat jullie samen goed af, he? Wat maken jullie toch veel mee! Heel veel plezier voor Laos..
Groetjes van Punya

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer