Weg uit de smok op weg naar de bodem!!!

Hoi lieve mensen!!!!

Allereerst willen wij jullie een hele fijne kerst wensen vanuit het lekkere warme Thailand.....:D!!! Onze kerstavond is nu al begonnen (het is hier nu 9 uur s'avonds) en het is heel gezellig......Er staat zelfs een kerstboom..hehehe en alle thai dragen kerstmutsen...

Maar eerst even terug naar zondag 20 december...

We hebben toen voor de 3e keer een poging gedaan om naar de must sees van Bangkok te gaan en het is gelukt!!

We zijn als 1e naar Grand Palace gegaan...en dat is inderdaad iets wat je gezien moet hebben...heel veel mooie tempels en andere gebouwen...vervolgens zijn we naar Wat Pho gegaan...dit is een stuk grond van 8 herctare groot waar ook weer allerlei tempels op staan...met o.a. de allergrootste liggende (reclining) Boedha van goud: 46 meter lang en 15 meter hoog....Die was cool!!!

Tot slot zijn we de rivier over gestoken naar het andere deel van Bankok om de laatste bezienswaardigheid van de "gouden driehoek" te bekijken...Wat Arun.

Dit is een hele mooi toren (tempel) gebouwd voor de god Aruna in de tijd dat in dit deel van de stad nog de koning woonde. Deze toren is 82 meter hoog en kun je voor een groot deel beklimmen: dit dan wel via hele steile trappen aan de buitenkant :O. Mirjam is tot de eerste 2 trappen gegaan ...en Sijmen "moest" de foto's maken en is dus helemaal naar boven gegaan.....de foto's die we gemaakt hebben is een soort van "zoek wally" of zoek onze hoofden tussen alle keramieke steentjes van de toren...hehehe.

Het was echt een leuke dag, maar wel even genoeg cultuur voor ons!!!

Die avond bedachten we op het laatst dat we dus echt weg wilden uit Bangkok en zijn we snel bij ons hostel een bus gaan reserveren, die ons een half uur later al op kwam pikken....(we hadden de laatste 2 plekken, dus vet veel geluk)...om ons weg te brengen richting het duikeiland Koh Tao. Tijdens die reis van ongeveer 16 uur kwamen we 2 aardige engelse tegen: Jaz en Gemma. Met hun zijn we verder gereist tot aan de pier van Koh tao. Daar zijn we beiden in verschillende jeeps gesprongen en hebben elkaar niet meer gevonden helaas..Zodra we aankwamen stonden er tientallen thai als aapjes om ons heen te springen om hun duikschool aan te prijzen (er zijn er hier ongeveer 40 op 1 eiland!). Gelukkig hadden we in de lonely planet al opgezocht welke duikscholen goed en betrouwbaar waren. Al snel kwam iemand op ons af van Ban's diving resort en dat was onze nummer 1! We zijn snel ingestapt in de jeep die ons gratis naar het resort bracht. Daar aangekomen, hebben we een duikcursus van 3,5 dag geboekt voor het certificaat Open Water Diver..:D.

Dezelfde avond nog kregen we een "leuke" video te zien van 3,5 uur en een leerboek van 260 bladzijden! SNIK SNIK..We waren toch op vakantie?????? Die avond vroeg gaan slapen, want de volgende dag kregen we vanaf 8.30 alweer uren theorie......EN TOEN kwam het leuke gedeelte: we gingen lekker 4 uur oefenen in het zwembad...

Gisteren hebben we onze OW duik 1 en 2 gedaan tot 12 meter in de zee op hele mooi plekken: Twin Peaks en White Rock. Het ging heel erg goed!! en was super om te doen. Mirjam was een beetje bang dat het klaren niet zou lukken, maar dat ging prima. We moetsen allerlei "examentjes" afleggen zoals...duikbril op en af doen op de bodem van de zee (fijn dat zoute water in je ogen!!!), riem met gewichten op en af doen (sorry voor de woorden, maar wat een gekut was dat), ademen bij je buddy (dit doe je als je eigen lucht op is en je dus zijn reserve luchtvoorziening nodig hebt. Je moet dus je luchtvoorziening uit je mond doen op de bodem van de zee en dan volgens allerlei stappen de reserve bij je buddy pakken, vanaf dan zit je aan elkaar vast.) En zo waren er nog heel wat dingen, zoals leren drijven onder water...en noodopstijgingen naar de oppervlakte.

Het was super leuk, beide duiken duurde ongever 40 minuten.

Vandaag hadden we onze 3e en 4e OW duik. Deze gingen een beetje hetzelfde als gister alleen gingen we dit keer tot 18 meter....wauw...veel vissen en koraal gezien.

Het examen van 50 vragen is heel goed gegaan (we hadden 3 fouten en je moet 80% goed hebben, ja inderdaad we hebben het "samen" gemaakt..hehehehe). En nu zijn we dan ook gecertificeert Onder Water Diver en mogen we met z'n 2en tot 18 meter duiken en duikspullen kopen. We willen nog een keer de advanced gaan halen (tot 30 meter), omdat we het nog veel te vroeg vinden om zonder toezicht zelf op pad te gaan!!!

Nu gaan we lekker nog wat eten en dan kerstavond vieren met onze buurtjes alweer 2 engelse Zantly (shantly...Santly uhmmm) en John. Ze wachten al op ons met een groep vrienden op het strand onder "een" boom (dat wordt dus even zoeken).......De foto's moeten nog heel even wachten, want het internet is hier veels te langzaam....

Morgen gaan hopelijk op weg naar het volgende eiland Ko Pha-Nganvoor de fool moon party met duizenen anderen....

Jullie horen van ons...dikke knuffel

Wij vermaken ons prima en hebben veel zin in de dingen die nog gaan komen!!!!!!!

Reacties 1

Bas, Anke, Michelle en ....... 26-12-2009 12:28

Hey liefies,

Jullie ook hele fijne kerstdagen!!! Een witte kerst zit er hier niet helemaal in, want de dooi is begonnen. Met Michelle dr buik gaat het heel erg goed!!! Alle korsten zijn eraf. En ze heeft inmiddels ook een hoektand. Bas en ik genieten lekker van onze vakantie.
Vandaag komen papa en mama en gaan we 2de kerstdag vieren. We denken aan jullie!!! Heel veel plezier weer in wat jullie gaan doen. En doe voorzichtig!!!

Dikke kus van ons allemaal en een poot van Bo

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer